Gordijnen en vitrage reinigen

Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor de onderhoud van uw gordijnen of vitrages voor uw verzorgingstehuis of kantoor? De Iron Man biedt u de oplossing!

Bent u geen bedrijf maar wilt u toch uw gordijnen laten reinigen? Bekijk dan onze website voor particulieren:

Veel service

  • Professionele reiniging

  • Gordijnen (dezelfde dag)  afhalen en ophangen

  • Reparatie (indien nodig)

  • Vlekverwijdering

  • Scherp tarief

Stap 1

Vuile gordijnen afhalen

Stap 2

Vlekverwijdering

Stap 3

Reiniging gordijnen

Stap 4

Natwassen of chemisch reinigen

Stap 5

Repareren van losse zomen en plooien

Stap 6

Gordijnen opvouwen

Stap 7

Afwerking gordijnen

Stap 8

Afwerking gordijnen

Stap 9

Schone gordijnen terughangen

Werkwijze

Hierboven ziet u de werkwijze van de Iron Man Wasserij en Stomerij voor het reinigen van gordijnen en vitrages. Bedrijven kiezen voornamelijk voor de Iron Man vanwege het totaalpakket dat wij aanbieden. Daarentegen kunt u ook terecht bij ons voor uitsluitend de reiniging of elke combinatie die u wenst. Onderaan de pagina lichten wij onze diensten verder toe.

Waarom de Iron Man Wasserij en Stomerij?

De Iron Man Wasserij en Stomerij beschikt over alle drie de reinigingsmachines die gebruikt kunnen worden voor de reiniging van gordijnen en vitrages. Elke reinigingsmachine heeft zijn eigen voordelen. Aan de hand van de stof en de soort bevuiling bepalen wij welke reinigingsmachine het meest geschikt is voor uw gordijn of vitrage. Hiermee onderscheiden wij ons van de concurrent, welke vaak maar één reinigingsmachine gebruikt.

Reparaties gordijnen en vitrages

Om een totaalproduct aan te kunnen bieden zijn reparaties van gordijnen en vitrages niet te missen. Het is zonde om gordijnen te vervangen, terwijl het repareren aanzienlijk goedkoper is.

Wij halen de gordijnen en vitrages eraf en hangen ze weer op.

Op deze manier heeft u geen zorgen rondom de onderhoud van gordijnen en vitrages. Wij zijn zeer flexibel en werken, indien gewenst, zelfs in het weekend of avond. Alles voor de continuïteit van uw bedrijf of instelling.

Veelgestelde vragen

Het is gebruikelijk om gordijnen en vitrages twee keer per jaar te wassen of te stomen. Zo zitten er veel stofdeeltjes, bacteriën en sporen van schimmel in gordijnen of vitrages. Tijdens het openen en sluiten van uw gordijnen verspreiden deze zich door de lucht en komen in uw woonomgeving terecht. Dit is voornamelijk nadelig voor mensen met allergieën.  Daarnaast is regelmatig onderhoud cruciaal voor de levensduur van een gordijn of vitrage.

De stof van een gordijn of vitrage bepaalt of deze gewassen of gestoomd moet worden. Hoewel er soms in het wasetiket staat weergegeven dat gordijnen kunnen worden gewassen, raden wij dit in de meeste gevallen toch af. Zou u bijvoorbeeld katoen of wol wassen, dan kunnen de gordijnen enorm krimpen of ontstaat er kreukvorming. Dit zorgt ervoor dat een gordijn onherstelbaar wordt beschadigd. Daarentegen kunnen alle gordijnen gestoomd worden, wat het de meest veilige manier van reinigen maakt.

De mate van krimpen is van een aantal factoren afhankelijk, waarbij de grondstof allesbepalend is. De Europese norm is dat gordijnen niet meer dan 4% mogen krimpen. Daarentegen kunnen gordijnen meer krimpen als deze gewassen worden. Gordijnen krimpen doordat tijdens het weven van het doek de kettingaren (lengtedraden) van het weefsel onder spanning staat. Tijdens het wassen ontspannen de garen wat de gordijn doet krimpen. Dit is niet te voorkomen. De gordijnenproducent kan op twee manieren rekening houden met de krimp. Ten eerste kan er aangeraden worden gordijnen langer te kopen dan aanvankelijk nodig is. Ten tweede voorziet de producent een gordijn meestal van een lange zoom . Hierdoor kan de gordijn worden verlengd naar de oorspronkelijke lengte. Als de krimp uit de gordijn is zal deze niet opnieuw krimpen. Sommige gordijnen krimpen nauwelijks. 

2021-04-10T11:51:03+00:00